Persoonlijke reisgidsPersoonlijke reisgids
empty

Gastronomisch portret van de provincie Namen

18-jan-2018 10:58:43

Levensvreugde, traditie en vakmanschap zijn allemaal terug te vinden in de Naamse gastronomie.

Warnant - SlakkenkwekerijGebrouwen producten en bier

- Eendgerechten: Eendenlever, eendenfilet, cassoulet, luchtige paté... als kant-en-klare maaltijd of te bereiden volgens de aanwijzingen van de producent.
- Slakgerechten: De slak is de mascotte van de Namenaar, die zoals bekend even traag is als de slak. De wijngaardslak "Petit Gris" wordt op verschillende wijzen bereid.
- Fruitwijnen met verrassende smaken en geuren.
- Het internationaal bekende runderras "Blanc-Bleu-Belge" dat kwaliteitsvlees levert dat in geen enkel restaurant op het menu ontbreekt.
- De ambachtelijk gebrouwen bieren of abdijbieren die uitstekend passen bij kaasgerechten (matouffé, flamiche, crochon).
- En tenslotte de zoete lekkernijen, suikerwaren, gebakjes, pralines, chocolade, karamels als dessert, met de typische geur van aardbeien.

Alle rubrieken

Ontdek ook

 
 
 
 
 

Newsletter

Ontvang :

  • suggesties voor originele arrangementen
  • tips voor verblijven of activiteiten
  • de laatste nieuwigheden in de streek

Inschrijving

 

Facebook

My Great Web page
 

Twitter

 

Belgïe