Persoonlijke reisgidsPersoonlijke reisgids
empty

WANDELEN IN HET LAND VAN VALLEIEN

7-nov-2018 15:18:35

Kom in 2019 de evenementen bezoeken die de Toeristische Federatie van de Provincie Namen organiseert in het kader van Wallonië Waterrijk 2019.

(poster 2018)

Op de fietsroutes van RAVeLs BBQ komt u bij restaurants waar de lokale producten op de barbecue worden klaargemaakt. Deze fietstochten met smulhaltes van ongeveer 25 kilometer brengen je op bezoek bij lokale restaurateurs die voor jou streekmenu's op de barbecue bereiden. Er worden activiteiten en amusement voor klein en groot georganiseerd voor feestelijke en aangename momenten.

(poster 2018)

De wandelingen van Pique-nique Balades voeren naar mooie historische of natuurrijke plekken voor een picknick met regionale lekkernijen. Bezoek ook de markt met alle producenten. Die wandeltochten van een tiental kilometer leiden je door streken met prachtige landschappen. Tijdens de lunchpauze proef je van lekkere streekproducten en maak je kennis met lokale producenten en hun knowhow.

(poster 2018)

Tweedaagse wandeltocht op de Sint-Jacobsroute langs de Maas in de omgeving van Dinant.

Deze 3 evenementen zijn in voorbereiding; om inlichtingen te krijgen, laat ons je post achter : Marie-Hélène Gillis

Maar toch :

Met haar duizenden kilometers aan bewegwijzerde paden is de provincie Namen een paradijs voor wandelaars! Zowel voor gezinnen op uitstap als voor flinke stappers. Langs de oever van een rivier, in natuurparken of via ravelroutes.

Hou je van de pure natuur? Trek door de bossen van de Semois of verken het natuurgebied aan de Viroin.
Denk je aan een rustige, zondagse wandeling? Ga via de RAVeL (netwerk van wandel- en fietspaden), over oude spoorlijnen of langs de Maas.
Ben je van het sportieve en avontuurlijke type? Beklim de rotsachtige heuvels aan de Lesse.
Een stadswandeling in een gezellige stad zoals Namen behoort uiteraard ook tot de opties.

Maak eventueel gebruik van de topografische kaarten van het Nationaal Geografisch Instituut, beschikbaar in alle VVV-kantoren (Maisons du Tourisme, Offices du Tourisme, Syndicats d'Initiatives). Deze laatste hebben ook tal van andere wandelkaarten en -brochures.
En vergeet niet dat de code van de wandelaar (Code du Randonneur wallon) van toepassing is tijdens al jouw wandelingen in onze prachtige Ardense wouden.

Voor info of begeleiding:

 
 
 
 
 

Newsletter

Ontvang :

  • suggesties voor originele arrangementen
  • tips voor verblijven of activiteiten
  • de laatste nieuwigheden in de streek

Inschrijving

 

Facebook

My Great Web page
 

Twitter

 

Belgïe